Wij doen er alles aan om de patiënt zijn leven op een zo een comfortabel en pijnloos mogelijke manier tot een mooi einde te brengen. Dit volledig in samenspraak met de behandelende huisarts. De intensiteit wordt hier bepaald door ons en is afhankelijk van de gezondheidstoestand. Pijnmedicatie wordt toegediend als comfortzorg. In het palliatief dossier wordt de toestand van de patiënt dagelijks geëvalueerd.

Hoe gaan wij te werk bij palliatieve patiënten?

Wij komen eerst langs om een verkennend gesprek te voeren. Uit dit gesprek gaan wij uw noden en behoeften in kaart brengen en deze proberen in te schatten. Wij nemen ook contact op met de behandelende huisarts om de intensiteit van de controle te bespreken en ook uw medische geschiedenis op te vragen. Hierdoor kunnen wij ook rekening houden om eventuele problemen te voorkomen, vb: hartlijders, allergieën.

Met deze gegevens stellen wij een thuiszorgdossier en een palliatief dossier op. Het zorgenplan beschrijft de intensiteit van de verzorging die de patiënt nodig heeft. 

Het palliatief dossier bestaat uit:

  • Een voorblad met de gegevens van de patiënt en belangrijke telefoonnummers;
  • Een prestatieblad en communicatieblad;
  • Een dagelijkse inschatting van de voor- of achteruitgang van de patiënt;
  • Pijnbalans van de patiënt;
  • Het palliatief dossier wordt regelmatig geëvalueerd met de verantwoordelijke arts om verdere opvolging bij te sturen en eventueel veranderingen door te voeren.

Facebook

Heb je vragen over een bepaald
onderwerp?

CONTACTEER ONS